Bookmark and Share  
NYHETER BOKA TAXI PRISER OM VÄRNAMO TAXI KONTAKTA VÄRNAMO TAXI JOBBA HOS OSS VÄRNAMO TAXI på FACEBOOK

Vår fordonspark består av ett trettiotal moderna fordon som är välservade och underhållna, för att ni tryggt ska åka i dem.

För oss är säkerheten viktigt. Därför är alla våra bilar utrustade med alkolås, brandsläckare och larm. Vi har även all utrustning för er som reser med små barn! Glöm inte att nämna detta när ni beställer taxi så att vi kan ta med oss passande bilbarnutrustning. Bland våra bilar har vi även specialanpassade fordon för rullstolar, de är utrustade med bår och har åtta sittplatser.

Med våra bilar kör vi:
Skolskjutsar, Färdtjänstresor, Sjukresor, Företagsresor, Privatresor och Godstransporter
Vi har öppet dygnet runt, året om. För alla priser klicka här!Värnamo Taxi bildades 1946, när privata åkerier gick ihop i Värnamo Taxiförening. Vid starten fanns det 14 bilar. Man byggde ett hus vid stationen med telefonväxel, och bensinförsäljning. Först körde man bara privata resor, men snart kompletterades detta med skolskjutsar. Även polisen åkte ofta på utryckning. De flesta Taxi var sjusitsiga Amerikanska bilar.

Under 60-talet började resorna att minska då folk köpte egna bilar, då minskade vi ner antalet Taxibilar. Runt 1970 ökade resandet igen, då man började köra färdtjänst och sjukresor.
1984 flyttade Taxi från stationen till Myntgatan där den finns idag.
Något år senare flyttade man in åkerierna i byarna runt Värnamo till centralorten och man ökade antal fordon till 18. Under 80-talet ombildades föreningen till AB. I början på 90-talet avreglerades Taxi, som blev en stor förändring. Vi började köra mycket åt företag, främst till flygplatser, samt godstransporter.
            
Copyright © 2012 Värnamo Taxi AB | Design by Saki Islamovic